Akce skončila
Staňte se naším fanouškem a už vám žádná neunikne

Rychlá, unikátní (samo)diagnostika vašich priorit

ve firmě, v podnikání!

Zvládnete to SAMI, jednoduše, s radostí.

Většina podnikatelů stále řeší jednu základní otázku:

- jak v té změti podnětů, kterou s sebou podnikání nese, najít to, co zasluhuje pozornost teď a co může počkat?

- jak najít to, co dokáže firmu nejvíce zrychlit, kde leží největší brzdy rozvoje, jak si být jistý, že na nic nezapomněl?

- jak si vybrat tu nejdůležitější činnost tady a teď?

Karty Silná firma, vám pomohou k lepšímu uvědomění priorit a souvislostí ve vaší firmě.

Umožní vám měnit pořadí aktivit, vidět nová spojení, podpoří vaši kreativitu podnikatele.

 

Více vidět znamená lépe se rozhodovat.

Proto vznikly naše Pracovní karty Silná firma, které jsou unikátní pomůckou pro rychlou diagnostiku a stanovení priorit rozvoje firmy. 

 

 

Jak to funguje?

47 karet, které jsou založeny na metodě Effento pro rychlý rozvoj malých a středních firem. Vaše firma, bez ohledu na obor nebo velikost, stojí na pěti pilířích. Těmito pilíři jsou Strategie, Finance, Procesy, Prodej a Lidé. Nad nimi jako střecha celé stavby stojí osoba podnikatele – jeho schopnost firmu vést.

 

Ke každému pilíři přísluší jednotlivé karty, které ukazují témata a okruhy s pilířem související. Když pak projdete karty jednu po druhé, jednoduše můžete zjistit, jak si v jednotlivých oblastech stojíte. Je zde vše v pořádku? Můžete něco zlepšit? Nebo je to dokonce jedna z největších brzd nebo příčina toho, co právě řešíte?

V tom jsou právě karty velice oblíbené. Přinášejí uvědomění, chcete-li AHA momenty. Jednoduše máte své podnikání, svoji firmu, své otázky, myšlenky a souvislosti kreativně před sebou, lépe se vám přemýšlí, lépe se vám rozhoduje.

 

Když vše podrobně prozkoumáte, můžete s pomocí těchto karet jednodušeji a lépe definovat seznam úkolů, které je potřeba realizovat, aby se vaše firma v dané oblasti zlepšila. Stejně tak definovat seznam otázek, na které potřebujete znát odpovědi, abyste se posunuli dále.

Je pak jen na vás, jak s tím dále naložíte.

 

Úkoly můžete posuzovat z hlediska stupně své připravenosti na ně, jejich náročnosti a vhodnosti pro okamžité zpracování. Vybírat mezi nimi ty, které pro vás představují optimální využití času a energie tady a teď. Můžete je delegovat, můžete je prodiskutovat se svým týmem a spolupracovníky.

Nejoblíbenější způsoby, jak s kartami pracovat.

A jak vám pomohou?

Karty umožňují jakkoliv, kreativně získávat nadhled nad vaší firmou. Je řada způsobů, jak s nimi pracovat, z nich vybíráme ty nejoblíbenější:

Intuitivní výběr

Rozložte si karty na stole nebo na zemi podle jednotlivých pilířů. Pak z nich vybírejte ty, které jsou pro vás v této chvíli významné – cítíte v nich problém nebo potenciál. A naopak odebírejte ty, které pro vás důležité nejsou. Nijak se neomezujte, vybírejte pečlivě. Dejte si na to dost času, ptejte se sami sebe, zkoumejte souvislost se svou situací.

Karta dne

Vyberte kartu dne. Svou kartu dne si položte na stůl, připněte si ji k monitoru počítače, dejte si ji za sluneční clonu auta. Nalaďte se na její téma, přemýšlejte o něm, buďte otevření. Pokaždé, když vás něco k danému tématu napadne, zapište si to. Nekritizujte, nehodnoťte. Prostě jen hledejte nápady. Protože bez ohledu na to, jak dobrá vaše firma je, může se zlepšit ve kterékoli oblasti.

Hledání souvislostí

Řešíte ve svém podnikání komplexní problém, který zasahuje do více oblastí firmy, a chcete si být jistí, že vám nic neuniká? Karty vám pomohou lépe vidět všechny jeho souvislosti a priority. Rozložte karty na stůl a vybírejte, do kterých oblastí váš problém zasahuje, které oblasti jsou jím ovlivněny, nebo které určují jeho rozsah či řešení.

Pak rozdělte vybrané oblasti podle toho, nakolik je máte zvládnuty, případně nakolik vyžadují zásah váš nebo jiných lidí ve firmě i mimo ni.

Určete úkoly, které z toho vyplývají, a položte otázky, které musí být zodpovězeny.

Rozdělení úkolů

Při práci na komplexních projektech zahrnujících celou firmu nebo její významnou část můžete použít karty pro lepší přehled o rozdělení kompetencí a odpovědností jednotlivých lidí ve firmě i mimo ni.

Nejprve prozkoumejte, do kterých oblastí firmy váš projekt zasahuje, a vyberte příslušné priority rozvoje.

Potom se ptejte, které úkoly nebo odpovědnosti z dané oblasti vyplývají, a zda jsou rozděleny správně mezi členy vašeho týmu.

Tak máte jistotu, že žádná část firmy nezůstane opomenuta a každý bude za něco odpovědný.

Sjednocení pohledů v týmu

Spousta nedorozumění v rámci týmové práce pramení z rozličného pohledu na věci. Když zajistíte, že se se svými společníky nebo zaměstnanci nejen díváte na stejné věci, ale také je stejně vidíte, budete mnohem efektivnější.

Použijte některou z metod práce s kartami, ale udělejte z ní týmovou hru.

Rozložte karty v zasedací místnosti nebo je připněte na tabuli, diskutujte o tom, co je pro vás důležité, kde se neshodujete a proč, na čem naopak můžete stavět.

Anebo pořiďte balíček každému ze svých spolupracovníků a nechte je, ať si sami dojdou ke svým pohledům na věc. Potom diskutujte o závěrech, ke kterým jste nezávisle na sobě dospěli, a hledejte shod.

Obsah a vazby priorit

Jednotlivé pilíře a priority nestojí izolovaně, ale představují jednotlivé aspekty vaší firmy, na které můžete zaměřit svou pozornost a díky tomu je lépe pochopit. Každá priorita představuje velké téma pro další zkoumání. Vždyť o každé z nich si můžete přečíst spoustu tlustých knih. Ale to není cílem vaší práce. Vy potřebujete vidět, jaká akce z dané priority pro vás právě teď vyplývá.

Ještě lepší pochopení získáte, když zaměříte svou pozornost na vazby mezi jednotlivými prioritami v kontextu situace vaší firmy. Například, v jakém vztahu je ve vaší firmě Řízení nákladů a Řízení výkonu? Je tato vazba důležitá nebo spíše okrajová? A co z toho pro vás vyplývá?

Jedna z nejlepších investic, kterou svému podnikání právě můžete dopřát. Udělejte radost sobě i své firmě!

O autorovi:

Pracovní karty

Silná firma

Unikátní pomůcka pro rychlou diagnostiku a

stanovení priorit rozvoje firmy

autor: Štěpán Klein

Získejte je s 33 % slevou!

Běžná cena:  749,- Kč

Nyní pouze:  497,- Kč (včetně DPH 21%)

Omezený počet kusů za tuto cenu!

Pracovní karty

Silná firma

Unikátní pomůcka pro rychlou diagnostiku a stanovení

priorit rozvoje firmy

autor: Štěpán Klein

Získejte je s 33 % slevou!

Běžná cena:  749,- Kč

Nyní pouze:  497,- Kč

(včetně DPH 21%)

Nakupujete přímo u vydavatele, shop-effento.com provozuje: PANFICO s.r.o., č.p. 21, 552 03 Velký Třebešov

IČ: 2879860, DIČ: CZ28779860, e-mail: info@panfico.cz, tel.: 774 786 000

Obchodní podmínky